Пакети хуманитарне помоћи и за пензионере са примањима испод 30.000,00 динара

DSC07545
Facebook

Локална самоуправа улаже велике напоре  становницима наше општине  што више олакша ситуацију насталу пандемијом корона вируса. Предузет је низ мера, између осталог  до сада је пакете хуманитарне помоћи добило више од шестстотина социјално најугроженијих грађана. Тренутно  су у току  активности везане за расподелу 3288 пакета пензинерима са примањима испод 30.000,00 динара.

„Ребалансом општинског буџета који смо усвојили на седници Скупштине општине у понедељак 27. априла, определили смо средства  за набавку пакета хуманитарне помоћи за наше најстарије суграђане чија су примања испод тридесет хиљада динара,“ рекао је за наш портал председник општине Владимир Стојановић приликом обиласка волонтера који у сали Средње школе формирају пакете.“ Подела ће се вршити на тај начин што ће у сваку месну заједницу бити дистрибуиран потребан број пакета а пензинери ће их тамо ( у својој МЗ прим. аутора) преузимати. О почетку расподеле биће обавештени од стране представника  МЗ и средстава јавног информисања ( портала еКучево.рс.). Као што сам то раније рекао, нико у нашој општини није и неће  бити заборевљен и сам, јер само сви заједно можемо да се успешно изборимо са овом ситуацијом. Наша локална самоуправа је у протеклом периоду доказала да се одговорношћу и великим трудом може победити невидљиви непријатељ – први у Србији смо почели са третирањем улица, тргова и путева натријум хипохлоридом и поделом становништву дезинфикационих средстава, многе мере смо применили и пре него што су постале законска обавеза и због тога су резултати које имамо – одлични! Наставићемо тако и у наредном периоду“.

Право на пакет хуманитарне помоћи има оно лице које не остварује примања из иностранства и Републике Србије, нити има друга материјална примања која у укупном износу  прелазе 30.000,00 динара.

Ово значи да право на добијање пакета хуманитарне помоћи  имају пензиoнери који су пензију остварили у Србији а она је мања од 30.000,00 динара или у иностранству али да  у динарској противвредности не прелази 30.000,00 динара или имају и домаћу и инострану пензију али укупни износ не прелази 30.000,00 динара.Сваки пензионер мораће да потпише Изјаву о новчаним примањима.

Loading