У сусрет акцији добровољног давања крви која ће се одржати 15. априла

IMG_1178
Facebook

У просторијама општинске организације Црвеног крста одржан је припремним састанак представника Института за трансфузију крви из Београда Иване Родић и Немање Џодића са председником ОО ЦК Кучево Миланом Стокићем и секретаром Мирком Тасићем.

„Кучево је одувек важило за општину у којој живе изузетно хумани људи и где је одзив добровољних давалаца увек био велики и више него задовољавајући. “ рекла је за наш портал Ивана Родић. „Организација је константно била на изузетно високом нивоу, тако да очекујемо да идуће среде све протекне беспрекорно, мада се ова акција изводи у посебним околностима, због ванредног стања“.

„Ми ћемо са своје стране предузети све мере које прописује Влада Републике Србије“ појаснио је председник ОО ЦК Стокић“. Очекујемо да број давалаца потврди нашу хуманост“.

Истакнуто је да ће пре акције у више наврата бити дезинфиковане, како саме просторије, тако и површине испред њих, такође и одећа како даваоца тако и медицинских стручњака, сваком даваоцу ће се прво измерити температура и након тога спровести све неопходне медицинске мере. Време одвијања акције биће усклађено са почетком полицијског часа ( прилагођено да се даваоцуи из других средина могу на време вратити у своја места).

Loading