Nacionalni savet Vlaha održao telefonsku sednicu, Janošević pozvao na čeličnu disciplinu svih građana

25.10-opstina-vlasi-10
Facebook

Vlada Republike Srbije je dala preporuke svim građanima u cilju suzbijanja COVID-19  virusa. pa tako i svim nacionalnim savetima nacionalnih manjina . Naložila im je, da pre svega  sednice  nacionalnog saveta i ostalih organa  saveta, budu održavane putem sredstava eletronske komunikacije ( telefon, skajp, video link…) u skladu sa  mogućnostima.U skladu sa navedenom preporukom  Nacionalni savet Vlaha  je svoju 6. sednicu održao putem telefona.

Sve tačke dnevnog reda ( Izveštaji : o radu između dve senice, finansijskom za 2019. Popisne komisije, kao i odluka o usvajanju završnog računa i finansijski plan za tekuću godinu usvojeni su jednoglasno).

Predsednik Nacionalnog saveta Vlaha u Republici Srbiji, ovom prilikom obratio se javnosti i poručio :

„Svim članovima Saveta, vlaškoj manjini i svim gradjanima Republike Srbije, ma gde se nalazili poželeo bih da sačuvaju svoje zdravlje, apelovao da se ne delimo već da svi pomažemo jedni drugima, da se pridržavamo  mera Vlade Republike Srbije i ostanemo kod kuće. Apelujem da svi održavamo   čeličnu disciplinu jer je to jedini način da iz ove situacije izadjemo kao pobednici“.

 

Izvor : NSV

FOTO: Arhiva

Loading