2,5 godine zatvora za građanina Žabara zbog kršenja samoizolacije

1387259_profimedia0352874296_ls
Facebook

Osnovni sud u Požarevcu izrekao je danas još jednu osuđujuću presudu, kojom je okrivljenog iz mesta Žabari osudio na dve i po godine zatvora jer je po povratku iz inostranstva, prekrišio meru obavezne samoizolacije.

Sud mu je takođe danas produžio pritvor do pravosnažnosti presude, odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne, rekla je Tanjugu sudija i portparol suda Dragana Jevremović Todorović i dodala da je ovo prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe.

Suđenje je održano putem skajpa – video vezom između suda i pritvorske jedinice u Požarevcu, tako što su u sudnici bili sudija, tužilac i branilac okrivljenog, a okrivljeni u pritvorskoj jedinici.

Okrivljeni osuđen zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije, jer je prekršio meru obavezne samoizolacije prolikom ulaska u Srbiju 17. marta na graničnom prelazu Horgoš.

Ovo je treća presuda za kršenje mere samoizolacije, a drugom je ranije danas isti ovaj okrviljenog iz okoline Požarevca osudio na dve godine zatvora zbog istog krivičnog dela.

izvor Kurir

foto Kurir

Loading