Додељено ново санитетско возило Центру за социјални рад за општину Кучево

90497804_669356987154964_3405478624105594880_o
Facebook

 

Центру за социјални рад у Кучеву, као што је министар Зоран Ђорђевић приликом претходне посете и обећао, додељено је ново санитетско возило, марке „FIAT“ тип „DUCATO“, са свом потребном медицинском опремом, које ће се користити за потребе Установе за збрињавање одраслих и старих лица, која послује у саставу овог центра.
Према речима министра Ђорђевића, ово је само део онога што Влада Србије има у плану за општину Кучево, као и за друга места на териорији наше земље. Како је навео, водећи се политиком председника Александра Вучића сви делови наше земље морају да буду једнако развијени, како би сви грађани, без обзира у ком делу државе живе, имали једнаке могућности и услове живота. „Приликом претходне посете обећао сам да ће ова оштина добити ново возило. Имајући у виду ванредно стање у нашој земљи, насталог услед појаве вируса COVID-19, желели смо да ово возило што пре стигне, како би наши најстарији, који су тренутно и најугроженији, имали још бољу заштиту. Још једном напомињем, да држава брине о свим својим грађанима и апелујем на оне најстарије да слушају инструкције председника Вучића, Владе Србије и лекара и да верују својој држави, а ми ћемо њихово поверење оправдати и обезбедити све што им је потребно“, рекао је министар.
Ђорђевић је истакао и да ће општина Кучево ускоро добити нови Центар за социјални рад, за чију је изградњу општина већ одредила локацију, а коју Министарство спроводи кроз пројекат „Оснаживање центара за социјални рад на територији Републике Србије“, у сарадњи са УНОПС-ом, а такође у плану је и адаптација и реконструкција Дома за стара лица. @ Kucevo

Loading