Stadion FK “Zvižda” od sada nosi ime – “Miodrag Miki Stanojević”

DSCF5030
Facebook

 

Upravni odbor FK “Zvižd” odlučio je da promeni naziv svog stadiona koji od sada nosi ime tragično preminulog velikana fudbaskog sporta, Miodraga Mikija Stanojevića.

 

“ Miki je bio maestralni fudbaler i divan čovek. Zaslužio je da stadion na kome je načinio prve fudbalske korake ponese njegove ime” rekao je povodom ove odluke predsednik UO FK “Zvižd”-a, Zvonimir Armuš.

Miodrag Miki Stanojević je ponikao u Zviždu iz Kučeva odakle je prešao u tadašnjeg prvoligaša iz Zemuna.

Poznat je po tome što je poslednji igrač sa ovih prostora koji je, u prvenstvenoj utakmici, dao gol splitskom Hajduku na Poljudu.

Posle Zemuna, igrao je za niz beogradskih klubova, između ostalih za Voždovac, Zvezdaru, Žarkovo, Obilić, GSP Polet, Umčare…

Po povratku u rodni kraj nastupao  je još i za Jedinstvo iz Duboke, a život je završio kao fudbaler Basarca iz Mišljenovca.

Maestralni fudbaler je premeniuo i preselio se  u legendu na utakmici  Braničevske okružne lige odigrane 6. aprila 2014. god  u Mišljenovcu između Basarca i Integrala iz Bubušinca.

Miodrag Miki Stanojević bio je profesor u srednjoj školi u Kučevu, magistrirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, a u maju 2014. trebalo je da odbrani i doktorat.

 

Loading