Пољопривреда – ускоро и Удружење сточара

Facebook

Локална самоуправа је снажно кренула у подизање нивоа развијености свих облика пољопривреде на нашој територији. Буџетом за 2017. годину планирано је десетоструко више средстава за ове потребе него што је то било у прошлогодишњем а у току је кампања сусрета и скупова представника Службе за пољопривреду, али и носилаца највиших функција у општини, са пољопривредницима, како на терену тако и Кучеву.

Данас је Свечана сала СО била премала да прими све оне који су желели да присуствују састанку организованом од стране надлежних за развој пољопривреде. Скуп је био, најблаже речено, импозантан – уз стотинак пољопривредника из свих месних заједница са територије општине Кучево, састанку су присуствовали и председник општине Кучево Новица Јаношевић, заменик председника општине др Дарко Благојевић, као и представници Пољопривредно саветодавне и стручне службе  Пожаревац  : Ненад Вујчић дипл.инж.сточарства, Звездана Јовановић дипл.инж.заштите биља, Моника Божанић дипл.инж.заштите биља и Ана Ђорђевић дипл инж.технологије биљних производа.

Састанак је отворио Самостални стручни сарадник Службе за пољопривреду општине Кучево Љубомир Мишић, затим се пољопривредницима обратио председник општине Новица Јаношевић. Потом је Гордана Миленковић, мастер агроекономиста, одржала презентацију под називом „Значај удруживања у пољопривреди“. Миленковићева је упознала  пољопривреднике о томе које све подстицаје могу остварити од стране Министарства пољопривреде и заштите животне средине и зашто је битно да се удружују. Акценат је био на удруживање у области сточарства. Заменик председника општине др  Дарко Благојевић је говорио о општинском буџету за пољопривреду за 2017. годину. Закон о удружењима присутнима је представио Љубомир Мишић.

Након тога, пољопривредници су искористили прилику да организаторима и присутним стручљацима поставе низ питања о темама које су их интересовале.

На крају састанка одлучено је да се оснује Удружење сточара и да се одржи још један састанак са будућим члановима удружења.

сарадник  на прилогу мастер агроекономиста Гордана Миленковић

Loading