Радови на пројекту постављања новог потисног вода одвијају се по плану

IMG_0636
Facebook

Pеализацијa пројекта постављања новог потисног вода, вредног преко 200 000 еура,(од тог износа донација  ЕУ ПРО-а  Програм подршке ЕУ развоју општина је 150 000 еура а учешће локалне самоуправе 50 000 прим. аутора) одвија се по плану. У то су се данас уверили и председник општине Владимир Стојановић који је, заједно са својим замеником Небојшом Митровићем и председником НСВ Новицом Јаношевићем обишао радове. Присутан је био и господин Драган Оро ( Надзорни орган пројекта).

„До сада смо поставили нешто више од 300 метара потисног вода, изградиле две шахте и премостили Пек . Треба истаћи да је ова фаза најкомликованија у реализацији комплетног пројекта. Планом је предвиђено да пре краја грађевинске сезоне нове инсталације буду постављене до Јаруге. Када то урадимо, вратићемо се на западну обалу Пека и до краја године инсталације поставити и до самог водоизворишта Млака“ рекао нам је директор ЈКП Горан Тодоровић.

Током обиласка присутни су имали прилику да присуствују процесу спајања две цеви потисног вода, што је урађено по најсавременијим методама предвиђеним за овакве делатности.

Loading