Вансеријски Новак – два финала у истом дану на 4. Меморијалном турниру „Анастасија Беба Стајић“

Novak-Novakovic-Bogdan-Obradovic-Memorijal-Anastasija-Beba-Stajic-2019-18-godina-TA-Obradovic-01
Facebook

4. Меморијал Анастасија Беба Стајић, турнир 1. категорије за девојке и младиће до 18 година, одигран је од 2. септембра до 2. октобра 2019. године у Тениској академији Богдан Обрадовић на Ади Циганлији, у оквиру календара Тениског савеза Србије.Тениски турнир „Анастасија Беба Стајић“ подржали су Тениска академија Богдан Обрадовић, Тениска академија Типсаревић, Coca Cola HBC, Kliping, Тениски савез Србије и Тениски савез Београда. Играно је на шљаци, а судио је Марко Ристић.

Новак Новаковић још једном је доказао да израста у врхунског тенисера : у синглу, након четири победе одиграо је велико финале са Стефаном Ивићем и након велике и неизвесне борбе до самог краја, морао је да се задовољи титулом вицешампиона. Али је зато, само неколико часова касније, играо и друго финале, овај пут у паровима , где је у пару управо са Стефаном Ивићем, након победе над паром Ђорђе Курћубић, Јован Слијепчевић освојио пехар за победнике турнира !

Турнир се одржава по 4. пут у знак сећања на младу тенисерку Анастасију Бебу Стајић, која је 2014. године, када је имала 16 година, погинула са још двоје младих у саобраћајној несрећи на Ади Хуји. Овогодишњи турнир се одржава под слоганом „Више него икадׅ“, у тежњи да се младима укаже на значај бављења спортом и на значај здравог живота, као и да се овакав трагичан догађај никада не би поновио.

ФОТО : Фондација Беба Стајић

Извор : сајт Мали играчи

Loading