Srednja škola : u dvodnevnoj akciji održano 10 radionica na temu vršnjačkog nasilja

71702166_721386871666568_5382755531368693760_n
Facebook

Prvi dani oktobra u Srednjoj školi protekla su u znaku borbe protiv vršnjačkog nasilja – u okviru projekta “ Kul je da znaš! Vršnjačkom medijacijom protiv nasilja“ održano je desetak radionica na temu vršnjačkog nasilja, kontrole emocija, konflikata, asertivne komunikacije i medijacije.

Tim vršnjačkih medijatora: Čurilović Teodora, Stojanović Jovana, Nikolić Ognjen i Vukojević Vuk (koji su prošli obuku za vršnjačku medijaciju u Velikoj Plani) uz superviziju psihologa Ksenije Janković, sproveo obuku  za više od dvadeset učenika I učenica  ( predstavnika učeničkog parlamenta ), tako da će sada oni putem medijacije pomoći rešavanju sukoba u svojom odeljenjskim zajednicama.

U narednom periodu planiramo  da se u okviru časa odeljenskog starešine u svim odeljenjima održe radionice putem kojih će svi učenici škole upoznati sa konstruktivnim načinom rešavanjem sukoba pomoću vršnjačke medijacije. Takođe, planirane su i manifestacije Sportom protiv nasilja, Muzikom protiv nasilja i Kulturom protiv nasilja u cilju prevencije nasilnih oblika ponašanja i stvaranja pozitivne atmosfere u školi”, rekli su nadležni iz ove srednjoškolske ustanove za naš portal.

 

 

 

 

Loading