Udruženje „Iskra“ na najvećoj međunarodnoj manifestaciji posvećenoj borbi protiv raka dojke

IMG-20190929-WA0008
Facebook

Srpski forum protiv raka dojke – EVROPA DONA SRBIJA“ organizovao je, po prvi put u našoj zemlji, najveću međunarodnu manifestaciju namenjenu ženama i celom društvu u borbi protiv raka dojke – “Race for the cure-Trka za zdravlje 2019” ( na prostoru JP “Ada Ciganlija”)

Cilj ovog događaja, kao uvoda u međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, jeste osnaživanje i podizanje svesti žena i društva u borbi protiv raka dojke. Manifestacija se ujedno organizuje u više od 150 gradova na svim kontinentima.

Događaj promoviše zdravlje žena, okuplja i žene i muškarce, i mlade i strare, one koji su se izborili sa bolešcu, kao i one koji podržavaju ovu borbu. Istovremeno kada I u Beogradu trka se održava u još 17 evropskih gradova.

Događaj je sportska manifestacija u kojoj učestvuju oni koji mogu da trče za one koji to nisu u mogućnosti i koji na jednom mestu, na nekoliko sati uspe da okupi žene koje su preživele bolest i njihove prijatelje, građane koji žele da pokažu svoju solidarnost sa njima, porodice, poznate ličnosti, a sve kako bi se podigla svest u borbi protiv karcinoma dojke. Važno je učestvovati, pružiti podršku obolelima, njihovim porodicama i celom društvu, jer ova bolest ne bira i dotiče svakoga od nas.

 

Učešće u manifestaciji uzeli su I predstavnici našeg Udruženja  za podršku obolelim od raka  “Iskra”- predsednik Udruženja dr Ivan Rajičić  ( na fotografiji sa prof. dr Danicom Grujičić direktorom Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije)I  Marija Kovačević (na slici sa predsednicom Evropa Dona Srbija, Jasminom Lukić )

 

Loading