Ново теренско возило за потребе Ватрогасно спасилачке јединице Кучево

IMG_0434
Facebook

После више од 3 деценије  Ватрогасно спасилачка јединица у Кучеву је добила НОВО теренско возило. Кључеве Daciе Duster ( са погоном на сва четири точка), на пригодној свечаности  вођи Одељења ВСЈ Кучево Ненаду Малешевићу уручио је начелник Сектора за ванредне ситуације Пожаревац ( надлежног за цео Браничевски округ) др Горан Ђорђевић који је овом приликом изјавио : „ Изузетно ми је драго што сам у прилици да Одељењу ВСЈ Кучево, предам ово теренско возило -они су то својим самопрегорним радом и више него заслужили.Довољно је напоменути да су само у току ове године имали више од 130 ситуација у којима су , не штедећи себе, понекад и у животној опсаности, од ватрених стихија, поплава и других непогодности, спасавали људске животе и материјална добра„.

Ово теренско возило ће нам помоћи да у великој мери подигнемо оперативност наше јединице,“ рекао нам је Ненад Малешевић, вођа Одељења ВСЈ Кучево. “ Са њиме ћемо много лакше и брже моћи да обиђемо и најнеприступачније терене. Служиће нам и за гашење шумских пожара на таквим теренима јер ће сем опреме, моћи и да превезе довољан број људства„.

Примопредаји новог теренског возила присуствовали су и заменик председника општине Небојша Митровић, заменик  команданта Штаба за ванредне ситуације општине Кучево Љубиша Војић и инспекторица за Цивилну заштиту и управљање ризиком Гордана Степановић.

Loading