Диван гест великог спортисте и интернационалца Ненадa Томића-Гилета

IMG_0136
Facebook

У посети нашој општини данас је делегација Sports Club Mellieha из истоименог града на острву Малта, иначе члана Друге малтешке фудбалске дивизије ( 2. лига), коју предводи team manager cluba Huber Vella а у којој се налази и Шеф Академије млађих категорија и асистент шефа струке у сениорској селекцији, наш интернационални тренер Ненад Томић-Гиле.

Њих је прво у свом кабинету примио председник општине Кучево Владимир Стојановић, који се захвалио на посети и госте ( условно речено јер  Гиле то свакако није) уверио да ће локална самоуправа у свему изаћи у сусрет и учинити максималне напоре да се успостављена сарадња продуби и постане дуготрајна. Члан Општинског већа задужен за спорт Милош Петровић је том приликом рекао да је Ненад Томић најбољи амбасадор кога можемо имати , и да ће он свакако бити најзаслужнији ако се планирана сарадња у области спортског туризма између Малте и Кучева и оствари. Господин Vella је са осмехом изјавио да се само после неколико сати проведених у нашем крају осећа као међу својима  и нахвалио Томића као врхунског стручњака ( Гиле је после каријере у Звижду отишао на Малту, након тога је провео две сезоне у Шведској, да би се потом на инсистирање малтежана поново обрео на овом медиотеранском острву).

После пријема код председника Стојановића, у Свечаној сали СО одржана је скромна свечаност на којој су г-дин  Vella и Томић уручили поклоне ФК „Полету“ из Волује ( у коме је Гиле играо док је био тренер у Звижду) и Школи фудбала „Звиждић“. Свечаности су присуствовали заменик предсеедника општине Небојша Митровић, члан Општинског већа задужен за спорт Милош Петровић, председник УО ФК „Звижда“ Звонимир Армуш, председник УО ШФ „Звиждић“ Милан Новаковић и представници ФК „Полета“ из Волује на челу са легендом тог клуба Браном Војегаревићем.

Обраћајући се присутнима Томић је између осталог рекао :

„Човек увек мора знати одакле је пошао и где су му корени. За мене су мој родни крај и Кучево изнад свега- ово је само мали и  први знак пажње  према колективима у којима сам поникао и у којима сам сазревао као играч и тренер. Сматрам да сви ми, поготову спортисти, који смо остварили каријеру као интернационалци, имамо дуг према нашем граду и клубу и да требамо учинити све што је до нас, да се неким новим клинцима омогући што квалитетније бављење не само фудбалом већ и свим осталим спортовима.“

Loading