Хапшења због злоупотребе службеног положаја и корупције

469a727a43efdbf4ff275870b4429fc7
Facebook

 Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу  Посебног  Одељења за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су С. Б. (1995) из околине Пожаревца и Љ. А. (1968) из Великог Градишта, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у саизвршилаштву.

Полиција је ухапсила и А. С. (1954) из околине Чачка и Д. С. (1949) из Пожаревца,  због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица помагањем.Сумња се да је А. С. као заступник предузећа „Оптима 032“ из Чачка сачинио фактуру неистините садржине за наводно изведене радове на ремонту сушаре, која је у закупу „Макси силоса“ у износу од око 6.930.000 динара.На тај начин је, како се сумња, омогућио С. Б. одговорном лицу предузећа „Макси силос“ да тим рачуном умањи закупнину на име инвестиционих улагања према општини Мало Црниће.Заступник „Макси силоса“ Љ. А. се сумњичи да је са А. С. уговорио ремонт сушаре, као и да је закључио уговор о пословно техничкој сарадњи између ова два предузећа на вредност већу од стварно изведених радова.Вештак Д. С. је, како се сумња, наводно изведене радове на ремонту сушаре оверио на износ од 6.930.000 динара као да су стварно изведени.

Осумњичени  су,  уз кривичну пријаву, приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.

 

Loading