Први пацијенти у Хемодијализном центру

Facebook

Хемодијализни центар у Дому здравља Кучево, данас је примио своје прве пацијенте. Како нас је обавестио директор Дома здравља, Мирослав Миливојевић, потребан третман ће данас, на најсавременијим медицинским апаратима , имати 4 од укупно 13 пацијената са територије општине Кучево. У почетку ће се радити само у првој смени, шест дана недељно. Очекује се да ускоро и пацијенти са територије општине Голубац почну с а коришћењем ових медицинских услуга  у нсшем аДому здравља. Центар ће умногоме увећати и туристички потенцијал наше општине, јер ће његове услуге моћи користити и они који  буду дошли у наш крај а здравствено стање им изискује дијализу.

Прве пацијенте су обишли и председник општине Кучево, Новица Јаношевић, који је овом приликом , између осталог  рекао   да почетак рада Центра највећи значај има управо за пацијенте из наше општине,  али и за ширу друштвену заједницу,  јер ће сада Дом здравља бити у прилици да остварује веће сопствене приходе и тако релаксира општински буџет.

 

Отварање и пуштање у рад  Хемодијализног центра у Дому здравља  „Кучево“ представља, слободно се може рећи, историјски моменат у здравственој заштити на територији општине Кучево. Пројекат вредан 40 милиона динара окончан је након годину дана. О напорима које је требало уложити да би се привео намени,  најбоље говоре речи докторке Наде Димоковић, начелнице Клинике за нефрологију КБЦ Звездара, која је приликом отварања Центра рекла : „Честитам –учиниле сте немогуће!“

Loading