РСК у Марковцу остварио 17. победу у првенству, Звижд сигуран против Аранђеловца

IMG_0563
Facebook

У 22. колу Подунавско-Шумадијске зоне лидер на табели, РСК, остварио је своју 17. победу – у Марковцу је савладао домаћи „Напредак“ са 2:0 , и без пораза хита ка Српској лиги Запад.

Звижд је против ОФК „Аранђеловца 1979“ забележио своју другу пролећну победу – славио је са 2:0.Тако је поправио пласман на табели за једну позицију и сада је осми са 33 бода, али још увек нису решене све бриге око опстанка: много тога зависи од расплета у Српској лиги Запад. Пошто су из Прве лиге у Српску лигу Запад испала два клуба ( Слобода из Ужица и Нови Пазар) то ће српсколигашки статус изгубити чак 5 (!) клубова. У  опасној зони су два тима која гравитирају ка нашој Зони – Пролетер из Михајловца и Слога из Петровца. По распореду за очекивати је да се комшије спасу али када се ради о  михајловчанима -мрка капа… Ако у нашу зону испадне само један клуб, онда би из ње испала три и све би било у реду ( Хомољац из Жагубице. Млади борац из Орашја и после данашњег пораза и Партизан 1945 из Даросаве су сигурни путници у нижи ранг). Међутим, ако из Српске лиге испадну и Слога и Пролетер, онда би из Зоне испала четири клуба и ту би се све закомпликовало… Звижд у идућем колу гостује у Великом Градишту и тамо би и један освојени бод био злата вредан.

                                 ФК „Звижд“-ОФК“ Аранђеловац1979“ 2-0 (1-0)

Кучево, стадион Миодраг Мики Станојевић, гледалаца 50, судија Петровић (В Плана 7), стрелци : Симић у 42 мин и Живановић 70 (Звижд)  жути картони : Живановић,Симић (Звижд) Милошевић (ОФК Ар)

Звижд : Петровић 7, Симић 7(Митровић 7,Терзић ,7, Јовановић 7, Вићентијевић 7, Манојловић 7, Прокић 7, Милојевић 7 Живановић 7, Радосављевић 7, Стојадиновић 7

ОФК Аранђеловац : Николић 7,5, Симоновић 6,5, Арсић 6,5, Сузић 7, Ранковић 6,5, Васиљевић 6,5,Милошевић 6,5, Живковић 6,5, Радовановић 7, Величковић 6,5, Благојевић 7

Играч утакмице >: Николић (ОФКАранђеловац)

И поред два примљена погодка најбољи актер данашњег меча био је голман гостујуће екипе Николић који се увише наврата показао као непрелазна препрека за нападаче кучевљана. Тако је зауставио ударце Манојловића са 15 метара у 12 мин, пет минута касније и ударац Живановића са истог растојања, затим ударац главом Симића у 36 мин, Милојевића у 37 мин, Стојадиновића у 38 мин, ударац главом Радосављевића у 40 мин да би кашитулирао први пут у 42 минуту-након изведеног корнера са леве стране Симић се нашао сам на петерцу и главом спровео лопту у мрежу. Гости су у овом делу имали своју прилику у 30 минуту када је Величковић сјајно извео слободан ударац са неких 22 метра, Петровић кратко одбио лопту, на њу је стартовало више играча али голман Звижда успева да је се парадом докопа. У другом делу почиње јака киша, домаћии даље имају теренско преимућство а коначни резултат постигао је Живановић ударцем са неких 25 метара.

Loading