U Brodici održana prva konsultativna radionica – cilj rešavanje urbanističkih i komunalnih problema ovog dela opštine

IMG-7488a0b5e134120e4b6e7435bd486627-V
Facebook

Naselja Brodica, Krst i Marinkovac kod Voluje imaju izuzetno mnogih problema vezanih za urbanizam i komunalne delatnosti. Razlog je uglavnom višedecenijskia neplanska gradnja. Rešavanje zahteva kompleksan pristup a prvi korak je izrada generalnog Plana detaljne regulacije, projekta čiji su nosioci lokalna samouprava, Evropska komisija kancelarija u Beogradu ( koja je i glavni finansijer) i SKGO.

Danas je u Brodici održana prva konsultativna radionica kojoj su prisustvovali predstavnici oba obrađivača plana – ispred  Jugoslovenskog insituta za urbanizam i stanovanje direktorka Ivana Marković i dipl.ing. saob. Mirjana Pantić a ispred IST Urboan.doo Dejan Rajčić. Ispred lokalne samouprave bili su zamenik predsednika opštine Nebojša Mitrović, odbornik Ljubiša Ljubomirović i  ing. Dejan Maranović. U radu radionice, sem tridesetak meštana naseljaCBrodica, Marinkovac i Krst kod Voluje, učestvovali su i predsednik -Vojislav Paunović i sekrtetar Udruženja građana „Romi zlatne doline Peka“ Suzana Novaković.

U okviru radionice meštani su upoznati sa svim mogućnostima koje usvajanje PDR-a pruža i sa hronologijom aktivnosti koje bi nakon njegove izrade bile sprovedene.

Loading