Kučevljanin na Sarajevskom polumaratonu

Facebook

Kučevljanin na Sarajevskom polumaratonu

Jezdimir Tomić postavio lični rekord (1,56)

U Sarajevu je proteklog vikenda održan jubilarni 10. Sarajevski polumaraton (21,1 kilometara), kojim je simbolično obeležen Međunarodni dan bez automobila i Evropska sedmica sporta..

Zvanični broj evidentiranih učesnika bio je 1097 ali pojedini mediji javljaju da ih je bilo i dvostruko više.Srpski tim je brojao 68 o0rganizovannih dugoprugaša ali bilo je i onih koji su otišli u sopstvenom atanžmanu. Najbolje plasirani takmičar iz Srbije bio je Saša Stolić koji se plasirao na 4. Mesto.

 

I Kučevo je bilo zastupljeno: u zvaničnom srpskom timu bio je i Jezdimir Tomić  radnik Opštinske uprave u Kučevu i član AK „Kučevo“ .

Po povratku iz Sarajevo izneo nam je svoje utiske sa trke : „Zvanično sam se plasirao na 405 poziciju, što smatram uspehom, pogotovu što sam istrčao svoj lični rekord. Uslovi za trku su bili dobri , iako je tokom trke povremeno padala kišica, to nije pravilo nekih smetnji  . Pri kraju  trke je čak bilo i sunčano. Interesantno je i to  što  nisam bio jedini učesnik trke iz kučevačke opštine –u jednom momentu  čujem da me neko zove „Jezdo, Jezdo“, pogledam,kad ono naš sugrađanin Ivan Stokić,

Sarajevski polumaraton je samo prvi u nizu na kojima planiram da učestvujem ove jeseni. Trudiću se da u svakom narednom popravljam svoj lični rekord i ostvarim što bolji plasman“.

 

Loading