Општинска смотра дечијег народног стваралаштва

DSC02695
Facebook

У препуној Великој сали Центра за културу одржана је 32. Општинска смотра дечијег народног стваралаштва. Пропозиције су предвиђале да право наступа имају деца до 15 година. Организатор Смотре , која је одржана под покровитељством Скупштине општине Кучево, био је Центар за културу.

Смотру је Сплетом  дечјих игара отворио ТРЕЋИ ДЕЧЈИ АНСАМБЛ Центра за културу, након њих наступила је  МЕШОВИТА – СТАРИЈА ГРУПА ОБЕКТА „СУНЦЕ“  ПУ„ЛАНЕ“  која се представила  Сплетом  народних песама .  КУД „НЕРЕСНИЦА“ НЕРЕСНИЦА је на свом репертоару имало : Огњена Јањића који је маестрално отсвирао српско влашки сплет на виолини, фолклорни наступ  Сплет изворних влашких  кола и Лазара Чикаревића-сплет влашких кола;

КУД „РУСАЉКА „ ДУБОКА представило се песмом Прели прело- групе певача  и Сплетом влашких игара,  КУД „ВОЛУЈА“ ВОЛУЈА Сплетом влашких игара. ШЗОИСМО „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“ПОЖАРЕВАЦ-КУЧЕВО Хор млађих разреда је отпевао сплет народних песама, Јована Јовић је одсвирала сплет народних мелодија на хармоници и Хор старијих разреда је отпевао сплет народних песама,   ОШ „СЛОБОДАН ЈОВИЋ“ ВОЛУЈА је извела Сплет влашких игара и Вирџинија Павловић је отпевала народну изворну песму. Након њих, Женска група певача,  подручног одељења ове школе из Дубоке отпевала је народну песму а Смотру је затворио ФА“ВЕЉКО ДУГОШЕВИЋ“ КУЧЕВО ТРЕЋИ ДЕЧЈИ АНСАМБЛ са три нумере Ален Стојиловић је отсвирао народне мелодије на хармоници, Тамара Марковић отпевала је изворну народну песму и ФА је одиграо Сплет  изворних влашких игара.

Оцењивачка комисија у саставу: Велизар Матушић, Нада Петровић и Светлана Кузмановић,  донела је одлуку да награди следеће учеснике:

Категорија изворна свирка:

  1. Лазар Чикаревић, виолина, КУД Нересница, Нересница;
  2. Огњен Јањић, виолина, КУД Нересница, НересницаПожаревац, Издвојено одељење у Кучеву;
  3. Ален Стојиловић, хармоника, ЦЗК„Вељко Дугошевић“ Кучево.

Категорија изворна песма:

  1. Хор старијих разреда, Музичка школа „Стеван Мокрањац“ Пожаревац, Издвојено одељење у Кучеву;

1.Тамара Марковић, Први дечији ансамбл ЦЗК „Вељко Дугошевић“ Кучево

  • Певачка група, КУД “Русаљка“ Дубока
  • Певачка група, Предшколска установа „Лане“ Кучево.

Категорија изворна игра:

  1. КУД „Нересница“, Нересница;
  2. Први дечји ансамбл, ЦЗК „Вељко Дугошевић“ Кучево;

КУД “Русаљка“ Дубока

Loading