ПОСЕТА ШЕФА МИСИЈЕ САВЕТА ЕВРОПЕ И ФИНСКОГ АМБАСАДОРА ТУРИЈИ

IMG-20190410-WA0000
Facebook

Поводом обележавања 70 година од оснивања Савета Европе, Основну школу  у Турији данас  су посетили шеф мисије Савета Европе у Београду,господин Тобиас Флесенкемпер, његова екселенција амбасадор Финске у Републици Србији Перти Иконен, као и представник Канцеларије Савета Европе у Београду, Кристијан Рајковић.

Приликом посете, гости су школи донирали већи број књига и отворили  библиотеку Савета Европе.

Отварању библиотеке присуствовали су представници Министарства просвете,науке и технолошког развоја, руководилац Школске управе Пожаревац, Велиша Јоксимовић, просветни саветник Драшко Грујић, као и представници локалне самоуправе, председница Скупштине општине Кучево, Мица Лукић Раденковић и члан Општинског већа Давор Станојевић.

 Током посете,делегација је обишла  школу и ближе се упознала са активностима које школа спроводи у циљу подстицања демократске културе у школама и развијању демократских компетенција.

Ученици  школе у Турији  су за ову прилику припремили пригодан програм на енглеском језику, који је био замишљен као заседање Савета Европе на тему образовних система земаља чланица.

На крају посете, амбасадор  Финске и шеф мисије Савета Европе изразили су велико задовољство што су данас били у прилици да посете нашу школу,која се по њиховом мишљењу издваја по развоју и напретку демократске културе. Уједно су исказали заинтересованост за наставак сарадње на будућим пројектима.

Loading