Приоритет – покретање привредних активности

IMG_8307
Facebook

На седници по хитном поступку Скупштине општине Кучево, одржаној у понедељак 18. марта, за новог председника општине Кучево изабран је дипломирани економиста Владимир Стојановић ( 1975.), који је до сада обављао функцију председника СО. У  претходном мандату ( 2012.-2016.год) био је члан Општинског већа . Питали смо га који ће бити његови приоритети у раду :

Општина Кучево суочена је са многобројним проблемима од којих су свакако најакутнији слаба привредна активност и негативни демографски процеси, па ће то имати и приоритет у мом деловању. Мислим да имамо реалних основа за оптимизам када се ради о отварању нових радних места – посебно у гранама дрвне индустрије. Очекујем да се покрене производња у једном италијанском погону у ул Боже Димитријевића и да пронађемо решење за проблем бившег ШИК-а. Када се ради о откупу  комплекса некретнина овог бившег гиганта у питању од стране локалне самоуправе –  то ће бити реализовано само у ситуацији ако се реше сви  имовинско правни проблеми, тако да буде недвосмислено шта се у ствари купује.“

“ Наша локална самоуправа је трнутно у реализацији неколико пројеката са различитим партнерима и инсистираћу да се сви доврше. Међутим, лично сматрам да је неопходно више уложити у локалну путну инфраструктуру, па ћу са надлежним општинским органима сагледати могућности да се за ове намене издвоји више средстава него што је то садашњим буџетом планирано.

Пред мојим тимом је и задатак да учинимо све што можемо да се у актуелној рационализацији мреже школа на територији наше општине ништа не промени – т.ј. да се не укине ни једна школа или подручно одељење.

Када се о култури  ради пред нама су велики изазови- организација нове Смотре Хомољских Мотива, Жанких дана, ФЕСТЕФ-а и то све мора бити беспрекорно урађено.

Налазимо се пред великим изазовима и учинићемо све да их на најбољи начин решимо:!“

Loading