Novi mostovi na Dajši, Gložanskoj i Bukovskoj reci

most-na-glozanskoj-reci-2
Facebook

U okviru projekta „Obnovimo Srbiju“ izgrađena tri mosta

Početkom septembra rečica Dajša u MZ Turija, Gložanska reka u MZ Neresnica i Bukovska reka na teritoriji MZ Bukovska, na mestima  gde su bili  stari, ruševni  i dotrajali mostovi, premoštene su novim,armiranim i betonskim. Izgradnju mostova, čiji je investitor lokalna samouprava, omogućili su Fondovi solidarnosti Evropske unije preko Kancelarije za upravljanjem javnim nabavkama. Vrednost mostova, od kojih je onaj u Turiji razmera 6 x 4 metra, u Neresnici 7,30 X 5,20 metara  a u Bukovskoj reci 7,30 x 4,10 metara, prelazi 6 miliona dinara.Izvođač radova bila je firma 2Jović gradnja“ iz Požarevca.

most-na-dajsi-turija most-na-recici-dajsi

„Ovo mnogo znači za meštane zaseoka Dajše“ rekao je predsednik MZ Turija, Danče Milenković, nakon izgradnje mosta“ stari je bio drven, urađen pre skoro jednog veka i bilo je opasno koristiti ga.

most-na-glozanskoj-reci-2 most-na-glozanskoj-reci

„Izgradnjom mosta u zaseoku Gložana rešeni su mnogi problemi stanovnikaovog dela naše Mesne zajednice“ izjavio je Ljubiša Ljubomirović, predsednik MZ Neresnica.

most-na-bukovskoj-reci-2 most-na-bukovskoj-reci

Naša Mesna zajednica se nalazi u brdovitom delu opštine i putna infrsatruktura za nas mnogo znači, zbog čega izgradnja ovog mosta na Bukovskoj reci dobija na težini“ rekao je predsednik MZ Bukovska Miroslav Milivojević.

Loading