РИК утврдио 58 изборних листа за 18 националних мањина – гласачки листићи за влашки национални савет на српском језику и ћириличном писму

odzaci izbori
Facebook

Чланови Републичке изборне комисије су донели решења о образовању бирачких одбора за спровођење непосредних избора за чланове националних савета националних мањина, расписаних за 4.новембар.

 

Они су, на седници у среду, такође донели и решења о утврђивању збирних изборних листа кандидата за чланове националних савета националних мањина на непосредним изборима, према којима има укупно 58 изборних листа за свих 18 националних мањина, које ће своје националне савете бирати на непосредним изборима, објављено је на сајту РИК.

Чланови Републичке изборне комисије донели су Одлуку о облику и изгледу гласачких листића за гласање на непосредним изборима за чланове националних савета националних мањина према којој ће се за избор чланова националних савета буњевачке, влашке, грчке, немачке, пољске, словеначке и украјинске националне мањине штампати листићи на српском језику и ћириличном писму, а за чланове националних савета албанске, ашкалијске, бошњачке, бугарске, египатске, мађарске, румунске, русинске, словачке и чешке националне мањине штампати листићи на српском језику, ћириличком писму и на језику и писму националне мањине.

Гласачки листићи ће се штампати на хартији фотмата А-4.

У наставку седнице, Републицка изборна комисија донела је Одлуку о образовању радног тела Републичке изборне комисије за општине Врњачка Бања, Рашка и Косовска Митровица и град Краљево, као и одлуке о измени одлука о именовању чланова одбора за спровођење избора за чланове националних савета хрватске и руске националне мањине путем електорске скупштине 4. новембра ове године.

Председник РИК Владимир Димитријевић који је председавао седници обавестио је чланове Републичке изборне комисије да ће 25.октобра почети штампање гласачких листића, са почетком у 11 часова.

izvor TANJUG

FOTO : Dnevnik (R.Hadžić)

 

Loading