Обележен Дан средње школе

DSC05621
Facebook

Свечаном академијом  са пригодним програмом, у оквиру кога  су сем ученика школе  наступили и чланови Првог фолклорног ансмабла Центра за културу, обележен је 07. октобар, Дан средње ЕТМ школе. Прослави су сем професора, ђака  и запослених у овој образовној  установи, присуствовали и председник општине Новица Јаношевић, председник СО Владимир Стојановић, члан Општинског већа Милош Петровић ,директорке основних школа из Кучева Снежана Кржановић, Волује  Душица Јаношевић и Турије Јелена Живановић, директорке  Дома здравља Емина Перић -Ивин и Центра за социјални рад Слађана Марановић-Николић, као и други многобројни гости из јавног и културног живота општине и округа.

У оквиру академије директорка Средње школе Јелена Живковић, уручила је јубиларне награде професорима : Влади Ивину за 30 година и Боривоју Гагићу за 20 година рада у Установи. Награду је добила и Одељењска заједница  I/1 за најбоље уређену учионицу.

Након академије у холу школе ученици  одељења који се школују за куваре, предвођени  професорима Кристином Добрицић и Бојан Васићем  представили су своја кулинарска умећа ( која су била на највишем могућем нивоу!).

 

Кучево средњу школу има од 1929. године када је основана Женска занатска школа ( престала са радом 1948.). Након 2. Светског рата, 1946. године, основана је Школа ученика у привреди ( бравари, електричари, столари, касапи, фризери) која је шесдесетих година прошлог века прерасла у Школу за КВ раднике. 1961. основана је  Економска школа Вук Караџић“. 1964. године у нашем граду почиње са радом истурено одељење пожаревачке Гимназије које после две године прераста у самосталну Гимназију „Бранко Радићевић“. 1975. године оснива се Образовни центар „21. Септембар“ који ће, као такав , постојати све до 1990. године када се отвара Економско-трговинска школа која 1992. прераста у Економско-трговинско-машинску школу која данас образује економске и туристичке техничаре,куваре и конобаре.  

Loading