OŠ „Milutin Milanković“ Rabrovo obeležila „Evropski školski dan sporta“

IMG-e0db40db45f02e72b984f4cdd8d6607b-V
Facebook

Povodom međunarodnog „Evropskog dana školskog sporta“ u organizaciji osnovne škole iz Rabrova u Klenju je 27. septembra odigrana fudbalska utakmica u kojoj su nastupili učenici iz ova dva mesta.

„Evropski školski dan sporta“ nastao je kao  nacionalni sportski projekat koji je započet u Mađarskoj pre više od decenije imao je za cilj promociju fizičke aktivnosti, pronalaženje novih oblika vežbanja kod učenika i stvaranje jakih osećaja pripadnosti školi kod svakog pojedinačnog đaka. Od 2015. godine za kratko vreme prerastao je okvire jedne zemlje i brzo se proširio po celoj Evropi.

Ubrzo se u organizaciju uključuju i druge zemlje, među njima i Srbija, i na taj način lagano počelo stvaranje jake osnove za formiranje brenda poznat pod imenom „Evropski školski sportski dan“.

Osnovna ideja je da se u septembru učenici animiraju i međusobno povežu sa vršnjacima širom Evrope kroz različite fizičke aktivnosti u trajanju od dva sata. Škole same određuju način realizacije od sportskih turnira, masovnih zajedničkih vežbanja ili plesa na otvorenom do igara bez granica, kros trčanja u parku ili pešačkih tura do obližnjeg izletišta.

OŠ „Milutin Milanković“ Rabrovo je organizovala „Evropski školski dan sporta“ u Klenju 27.09.2018. godine gde su učenici iz Rabrova igrali fudbalsu utakmicu sa svojim vršnjacima iz Klenja.

Loading