Lokalni parlament zasedao po hitnom postupku

naslovna-sednica-kucevo
Facebook

Odbornici SO usvojili četiri odluke

Predsednik Skupštine opštine Kučevo, Vladimir Stoajnović, zakazao je  na obrazloženi zahtev Opštinskog veća za utorak, 13. septembar, sednicu lokalnog parlamenta po hitnom postupku. Sednica je održana u Svečanoj sali opštinske uprave sa početkom u 13 časova . Od ukupno 43 odbornika, koliko broji SO Kučevo, sednici je prisustvovalo njih 39.

predsednik-opstine-kucevo-novica-janosevic

Odbornici su prvo stavili van snage Odluku o Godišnjem programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Kučevo za 2016. godinu koju su usvojili 01. aprila ove godine ( zbog određenih izmena u metodologiji izrade programa i potrebe da se određene površine preklasiraju)i potom usvojili novu, izmenjenu,  na koju je svoju saglasnost dalo i nadležno Ministarstvo Poljoprivrede i zaštite životne sredine.

skupstinska-vecina

Skupština je većinom glasova usvojila i Odluku o izmeni i dopuni programa poslovanja JKP Kučeva a  u okviru četvrte tačke dnevnog reda odbornicu su se  saglasili  da se izmeni Odluka o pristupanju plana detaljne regulacije „Platana“ . Odluka je izmenjena u delu da će Plan, umesto prvobitnih 10 ha, sada tretirati površinu od blizu 130 ha a bez uvećavanja  izdataka.

opozicija

Loading