Општинска „влада“ расправљала о гасификацији, одласку начелнице ОУ у пензију…

DSC04772
Facebook

Чланови Општинског већа одржали су своју редовну 62. седницу којом је председавала заменица председника општине Славица Булутић. Уз чланове, седници су присуствовали и председник СО Владимир Стојановић, начелница Општинске управе Снежана Ранчић, помоћница председника општине Јасмина Ћамиловић и известиоци по појединим тачкама. Расправљало се о више десетина тачака дневног реда, али ова седница ће ипак остати упамћена по томе што је начелницаОпштинске  управе Снежана Ранчић, Већу доставила предлог за споразумни раскид радног односа због одласка у пензију ( подсетимо, по важећим прописима Веће именује Начелника Општинске управе).

У даљем току рада највише дискусије је изазвао и допис Гасинвеста у вези досадашњег спровођења гасификације наше општине (до сада изведено 106 од планираних 146 км дистрибутивног гасовода од пшолиетиленских цеви, 46 км од уговорених 51 км челичног гасовода, урађено 882 кућних прикључака што је 262 више од планираног) када се ради о проблему пролаза преко приватних парцела у допису је истакнуто да је пракса била да се  свакој Месној заједници, пре почетка радова, одржи састанак са становницима како би се упознали о  процедури за надокнаду штете по процени независног вештака. Веће је донело и одлуку о превозу путника на територији општине ( превозници који аутобисима обављају превоз на нашој територији то ће моћи чинити на сталним /свакодневним линијама/ сезонским тј периодичним / превоз ученика и студената/ и ванредним / одлазак на спортске, културне манифестације итд/). Затим су, између осталих, донете одговарајуће одлуке којима се дефинишу погребне, затим делатности у вези јавног осветљења, димничарских услуга, о јавним паркиралиштима и стајалиштима. Дом здравља је упутио захтев за измену постојећег финансијског плана а усвојена  је и одлука у вези вршења зоохигијене на територији општине.

У поднетом предлогу за споразумни раскид раскод односа, начелница Општинске управе, дипл.правник Снежана Ранчић ( која се на овој функцији налази више од 13 година), је између осталог навела, да би по важећим законским прописима, могла да ради још две године али  да се она руководила    народном мудрошћу „да на млађима свет остаје„. Руководству општине и свим запосленим пожелела је много успеху у даљем раду и свима се захвалила на поверењу да у континуитету овако дуг период обавља ову изузетно сложену и важну дужност, што је за њу представљало велику част и обавезу- и да сада може изразити радост и задовољство што је била у прилици да уради нешто добро за општину и све њене грађане.

 

Loading