Безбедна седишта за сву децу рођену прошле и ове године

DSC04728
Facebook

Деца су наше највеће благо – и тако се према њима треба и односити, став је свих друштвених структура наше општине. Сходно томе, из Програма за коришћења средстава за финансирање унапређења безбедностина путевима на територији општине Кучево  ( који за ову годину износу 4,7 милиона динара а финансира сеод наплаћених новчаних казни за саобраћајне прекршаје учињене на територији наше локалне самоуправе), милион и сто хиљада је предвиђено за набавку безбедних седишта за децу у оквиру превентивне акције под називом „Седиште децу чува“.

У складу са тиме, данас је у Свечаној сали СО  подељено  више десетина  седишта за децу рођену 2017. године. Приликом поделе присутнима су се обратили председник општине Новица Јаношевић, командир Полицијске станице Кучево Ненад Трајковић и председник скупштинског Савета за безбедност саобраћа Мирослав Булутић, а били су присутни и председник СО Кучево Владимир Стојановић, заменик к-дира ПС Кучево Бобан Курић, помоћница председника општине Јасмина Ћамиловић и члан Општинског већа Милош Петровић.

Након тога, акција је настављена и на путевима општине Кучево.  Патроле саобраћајне полиције су приликом редовне контроле саобраћаја, делиле безбедна седишта онима који су возили децу а из неког разлога нису могли отићи да приме седиште.

Loading