Да ли ће Српска лига „Запад“ остати са 18 клубова?

7d1c1b85-57ce-4c58-8c93-986e3dc39655-s12241_main
Facebook

Како то преноси спортска штампа, на својој седници одржаној у суботу 14. јула у Шапцу,  ИО ФСРЗС ( Извршни одбор Фудбалског савеза Западне Србије којем припада и наш Браничевски округ) је прегласавњем ( 8:4) одлучио да упути захтев ФСС (Фудбалском савезу Србије) да Српска лига „Запад“ и ове године остане са 18 клубова ( толико је имала у протеклој сезони а за наредну је требала да се „врати“ на 16) и сада се чека одговор. Из тог разлога нису усвојене ни листе службених лица ( судија и делегата) за 4 Зоне и Српску лигу.

У случају да ФСС одобри захтев ( а за очекивати је да тако буде, јер је то дозвољено Српским лигама „Исток“ и „Војводина“ ) у тој ситуацији би статус српсколигаша задржали „Железничар“ из Лајковца и „Карађорђе“ из Тополе , што практично значи да ни „Рудар“ из Костолца не испада из досадашње Зоне „Дунав“. То даље доводи и до промена у Браничевској окружној лиги и МФЛ „Дунав“. Незванично се сазнаје и да је првак Зоне Дунав одустао од такмичења у Српској лиги и, ако се то покаже тачним, отвара се  питање ко ће уместо њега у наредној сезони попунити упражњено место у трећелигашком каравану.

Следећа седница ИО ФСРЗС је заказана за петак 20.јул и одржаће се у Крагујевцу и након ње ће бити решене све дилеме.До тада  све остаје отворено.

Loading