Kulturno leto 2018. -Otvorena izložba slika Branka Vasiljevića

36884045_2024775894199170_1673936093134716928_n
Facebook

U Galeriji savremene umetnosti Centra za kulturu, direktorka ove ustanove, otvorila je u utorak 10. jula,  izložbu slika Branka Vasiljevića koja će trajati iduće dve nedelje.  U svom izlaganju ona je, između ostalog, naglasila da je  “ stvaralački rad Branka Vasiljevića  započinje u pojavnom, uočenim prizorom i izdvojenim detaljem, a završava bogatom i realnom likovnom pričom.

Pri prvom pogledu na izložena dela posmatrač se oseća obavijen  prostorima nastanjenim dominatnim portretima u kojima slikar, pored prirode I anatomije kojom vešto vlada,  istražuje I  unutrašnji,  emotivni svet naslikanih lica.

Dostigavši tehnički vrlo visok slikarski standard, Branko Vasiljević se ne bavi neprijatnim temama sveta oko nas već boravi u svetu osećanja, predstavljenih kroz seriju visoko estetizovanih portreta u kojima nalazi utočište iz svakidašnjeg krstareći unutrašnjim svemirom lica čiju nam lepotu otkriva.”

Autor izložbe je završio je Filološki fakultet u Beogradu-francuski jezik i književnost kao i Vazduhoplovnu tehničku vojnu akademiju. Likovno obrazovanje Branko je stekao samoobrazovanjem i pohađanjem kursa lazurnog , slojevitog slikanja kod Nenada Žilića u Parizu i pastuoznog slikanja pejzaža u klasi Gas –tona Tjeria.

Loading