Predstoji izgradnja 12 mini-hidrocentrala na Peku

dscf2250
Facebook

U kabinetu predsednika opštine Kučevo, održan je 08.decembra sastanak,  na kome je potpisan  Protokol o saradnji između opštine Kučevo i  Privrednog društva  „Sistem malih hidroelektrana Pek“ d.o.o. Beograd . Sastanku su prisustvovali i Protokol verifikovali ispred opštine Kučevo, predsednik  Novica Janošević i ispred Privrednog društva, direktor Aleksandar Aleksić. Protokol predviđa izgradnju ukupno 12 mini – hidrocentrala koju će realizovati PD „Sistem malih hidroelektrana Pek“ d.o.o“ u skladu sa „PDR-om zaštite sliva reke Pek sa višenamenskim akumulacijama i izgradnjom mini hidroelektrana“ i to u 2 faze. U prvoj bi bilo izgrađeno 6, među kojima i mini-hidrocentrala čija akumulacija se prostire kroz Kučevo i u sklopu koje će biti uređeno gradsko šetalište na dami, a u drugoj fazi sve ostale. Investitor se obavezao da sedište privrednog društva preseli u Kučevo.

dscf2241

„Ovo je momenat na kome insistiram u razgovorima sa svim potencijalnim investitorima „ pojašnjava Janošević “ Veoma nam je bitno da se sva  ta preduzeća  registruju u našoj opštini , kako bi prinadležnosti  od poreza i doprinosa ostale u Kučevu“.

Opština Kučevo će imati obavezu da  aktivno učestvuje u realizaciji projekta pružanjem podrške i stručne pomoći investitoru prilikom rešavanja imovinsko – pravnih odnosa, prikupljanjem i pripremom potrebnih podataka iz svoje nadležnosti uključujući i izdavanje lokacijskih uslova u skladu sa svojim ovlašćenjima.

Formiraće se i zajednička radna grupa od predstavnika opštine Kučevo i investitora koja će se sastajati najmanje jednom mesečno i biti zadužena za praćenje sprovođenja projekta.

Loading