Najeminentniji stručnjaci obavili konsultativne preglede dijaliznih pacijenata

dscf2120
Facebook

U sklopu završnih priprema za otvaranje Hemodijaliznog centra u kučevačkom Domu zdravlja , u subotu, 03. decembra, četvorica najeminentnijih stručnjaka iz ove oblasti : prof.dr Dejan Petrović (Kragujevac), spec.opšte medicine subspecijalista vaskularne hirurgije dr Jovan Delić (Ćuprija), prof.dr  Dragutin Arsić (Ćuprija) i prof.dr Dragan Milovanović (Kragujevac) ordinirali su u Domu zdravlja, obavljajući konsultativne preglede dijaliznih pacijenata. Tako su  ih, zajedno sa medicinskim osobljem  koje će raditi u centru, pripremali za aktivnosti koje će se obavljati u centru. Inače, potrebno usavršavanje u trajanju od 2 meseca u KBC “Zvezdara” u Beogradu, uspešno je pohađalo dva lekara i osmoro medicinskih tehničarki i tehničara.

dscf2099dscf2095

Prilikom dolaska u Dom zdravlja, medicinske stručnjake dočekali su predsednik opštine Kučevo, Novica Janošević, direktor ove zdravstvene ustanove Miroslav Milivojević i njegov zamenik dr Petar Radak .

 „Ovo je samo još jedan dokaz koliki značaj se pridaje otvaranju Hemodijaliznog centra u našem Domu zdravlja „ rekao je predsednik opštine Novica Janošević „ moram naglasiti da smo veliku podršku u realizaciji projekta imali  i od samog premijera Aleksandra Vučića čiji savetnik, Dragan Vranić, je pre dva dana posetio našu opštinu“.

„Premijerev savetnik je obišao sve radove koji su izvedeni u našem Domu zdravlja, i sa neskrivenim i velikim zadovoljstvom moram istaći, da je, po njegovim rečima, bio impresioniran onim što smo uradili. „ izjavio je direktor Doma zdravlja, Miroslav Milivojević „ Velika nam je i čast što su danas sa nama ovako eminentni stručnjaci i što će naši zaposleni moći da prate njihov rad.“

dscf2122

Otvaranje Hemodijaliznog centra obaviće se do kraja prve polovine decembra meseca.

Loading