Звижд поражен од Рудара , РСК изгубио у Гружи

DSC01117
Facebook

Оба зонаша из наше општине изгубили су своје утакмице овог викенда. РСК је у суботу, након вођства у првом делу меча од 1-0 на крају доживео пораз са 1-3 од актуелног лидера првенства „Груже“, док је „Звижд“ на свом терену поражен у дуелу са „Рударом 2001“ са 1-2.РСК је сада пао за једну позицију на табели и налази се на четвртом месту са 39 бодова док је „Звижд“ и поред пораза задржао шесто место са 35 бодова. У наредном колу РСК дочекује „Ударник“ из Лозовика док „Звижд“ путује на мегдан у Аранђеловац, екипи „Пролетера 1976“ из Јеловика.

Звижд – Рудар 2001  1:2 ( 0:0)

Кучево, стадион Миодраг Мики Станојевић, гледалаца 100, судија Марко Милутиновић (Смед Паланка) стрелци : Радосављевић у 63 (Звижд) Цвејић у 55 и Ћирић у 65 (једанаестерац) (Рудар), жути картони : Бркић, Живаљевић и Живановић (Звижд) Ненад Чула, Ћирић (Рудар) црвени картон : Станковић у 90+3 (Рудар)

Звижд : Петровић 7, Жујевић 6, Терзић 6,5, Маричић 5,5 Бркић 6,5 Ристановић 6 Костић 6,5 Живаљевић 7 (Јокић-), Радосављевић 7 Живановић 6,5 Матић 6

Рудар : Алексић 7, Стојановић 7, Ненад Чула 7 (Радојковић -) Станковић 6,5Сузић 6,5 Немања Чула 7, Вељковић 6,5 Ђуровић 7 Цвејић 7,5 Ћирић 7 Миладиновић 7 (Миленковић 6,5)

Играч утакмице : Цвејић (Рудар)

Без три стандардна првотимца, уз две погођене пречке и неколико слабијих места у тиму Звижд је поражен на свом терену у дуелу са костолчанима погодком из једанаестерца у 65 минуту за кога су домаћи играчи тврдили да се прекршај догодио ван казненог простора. У првом делу домаћи су имали неколико повољних прилика а у 20 минуту Живаљевић је погодио пречку, али су и гости имали две изузетне прилике преко Цвејића – оба пута домаћи голман Петровић одлично је интервенисао. У наставку, гости долазе у вођство у 55 минуту после контре коју је Цвејић крунисао погодком. Звижд изједначује осам минута касније када, након центаршута Костића са десне стране, Радосављевић главом у паду тресе мрежу Алексића. До победе гости долазе голом Ћирића из једанаестерца – пре тога нападач гостију је излазио са лоптом из казненог простора домаћих, Маричић је  стартовао, судија је након краћег оклевања показао на белу тачку, домаћи играчи су га окружили тврдећи да се прекршај догодио ван казненог постора али судија није променио одлуку, и то је било коначних 1:2. До краја меча домаћи још једном погађају пречку после шута Радосављевића из слободног ударца, искоса са леве стране, и имају још неколико изгледних прилика али и Цвејић још једном, овај пут у 85 минуту долази у шансу након што је у казненом простору предрибловао двојицу домаћих одбрамбених играча , али и овај пут Петровић парадом спашава своју мрежу.

Loading