На сугестију грађана добар део 51. Смотре враћен на стадион

DSC00186
Facebook

Овогодишња Смотра „Хомољских Мотива“ добар део својих дешавања вратиће тамо где се првобитно све и одигравало – на некадашњи стадион „Крај Пека“ који дана сноси име „Миодраг Мики Станојевић“. Организациони одбор 51. Смотре, одлучио је на данашњој седници да се у програм поново уврсте традиционалне народне игре – тако ће  на помоћном игралишту млади ( а и они сатарији) имати прилике да се надмећу у надвлачењу конопцем, скакањем у даљ у врећи, игри клиса, бацању камена са рамена…

На стадиону ће се одржати и највећи број пратећих програма као што су „Базар старих заната“ и „Златне руке“ ( кување старих јела). Продајна Изложба сира биће одржана где и до сад, у објекту на Зеленој пијаци ( прописи тако налажу).

Ново на Смотри биће организовање Фестивала цвећа на простору затвореног дела улице Светог Саве, и програм „Посебности Месних заједница“ који ће се одржати на стадиону и у оквиру кога ће свака од наших МЗ имати прилике да покажу чиме се може похвалити .

„ Трудили смо се да уважимо све иницијативе наших суграђана, када се ради о организацији Смотре“ рекао је председник Организационог одбора Смотре Новица Јаношевић.“ Прво смо вратили термин дешавања из  лета у пролеће, а сада то чинимо и са неким од програмских садржаја и локација“.

Loading