Novi praznik umetnosti u Zavičajnoj galeriji Centra za kulture

19142113_1938385353047036_1344892309_n
Facebook

Zaduženi za kulturna dešavanja u našem gradu, otvaranjem izložbe slika Dunje Ignjatović, koje je zakazano za četvrtak, 19.april 2018. U 19 časova, ljubiteljima likovne umetnosti su upriličili  još jedan izuzetni kulturni događaj.

 

Dunja Ignjatović, rođena 1990.god. u Somboru. Završila srednju Umetničku školu Tehnoart u Beogradu. Diplomirala slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti u klasi prof.Dragana Zdravkovića u Beogradu. Na istoj Akademiji završila master studije u klasi prof.Saše Filipovića.

Do sada izlagala na mnogim grupnim žiriranim izložbama ,učestvovala na likovnim kolonijama,kao i na raznim projektima kao likovni umetnik. Dobitnik pohvale za slikarstvo na medjunarodnoj izložbi ,,Žene slikari XV“ u KC Majdanpek 2017.godine.Član ULU Sirmium.

Prva samostalna izlozba ,,Arijadnina nit“ Sombor 2017. Druga samostalna izlozba u sklopu umetnicke organizacije Linija,Beograd 3.1.2018.

 

 

,,Ako odlučite da putujete daleko i brzo,onda ne nosite mnogo stvari. Ostavite svoje zavisti,ljubomore,nepraštanja,sebičnosti i strahove.“ Dunja Ignjatović

 

 

 

“ Dunja Ignjatović bojama i raznim oblicima putuje kroz svoje slike. Na platnima se uglavnom nalaze gradovi,pejzaži sa raznih putovanja.

Svaka slika je odmotavanje klupka njene mašte koja se iz dana u dan oslobađa i na platnu dočarava lepši pogled na Svet. Nežnim potezima četkice i razigranom paletom boja kroz slike ostavlja svoj trag i slobodu posmatraču da sam proceni šta oseća dok posmatra Dunjin rad.

„Boje neprestalno izražavaju duboke slojeve duše.“

Svaka nijansa neke boje odaje različita osećanja,nosi jedinstvenu poruku i atmosferu. Sve poruke poslate na platnu u njenom slikarstvu ostavljene su posmatraču da svojim doprinosom kroz posmatranje i doživljaj upotpuni sliku.“ Napisala je o mladoj umetnici  Jovana Miljković, Istoričarka umetnosti

 

Loading