Почиње овогодишње асфалтирање општине

DSC01005
Facebook

На конференцији за медије одржаној у кабинету председника општине, најодговорнији локалне самоуправе изнели су план овогодишњег асфалтирања општине.

Прво ћемо реализовати оно што је , због лоших временских услова, заосталка из прошлогодишње акције асфалтирање“, рекао је на почетку свог излагања председник општине Новица Јаношевић. “ Тако ће у Раброву бити асфалтиране две улице и то „Војводе Дулета“ у дужини од 210 метара и улица „Благоја Лазића“ дужине 370 метара. У Зеленику ће бити асфалтирано укупно 300 метара, у Мустапићу 600 метара ( 6 сокака) и у Раковој Бари 600 метара ( 4 сокака). Ово би требало да се заврши до краја априла.

Након тога крећемо са асфалтирањем из овогодишњих пројеката : тако би у току маја месеца, свакако пре почетка одржавања 51. Смотре „Хомољских Мотива“, требало да се заврши деоница пута Кучајна – Равниште у дужини од 9 км. На овом путном правцу имаћемо пресвалачење преко постојећег асфалта,неки делови ће добити комплетно ново асфалтирање а на деловима на којима то није потребно, извршићемо такозвано „крпљење“.

За јун месец је планирано асфалтирање у Буковској Реци у дужини од 1 км, Церовици 400 метара, Мишљеновцу 300 метара, Турија-Старо село 400 метара и један сокак у Кучеву у насељу Пек, у дужини од 90 метара. Све наведене радове изводи Предузеће за путеве Пожаревац.

Тренутно је у изради пројекат, који би требало да буде готов за десетак дана, након чега ће бити расписана јавна набавка за асфалтирање путног правца Мустапић-Манастирица у дужини од нешто више од 3 км и за асфалтирање укупно 900 метара на подручју Месне заједнице Кучево. У самом граду радиће се и тротоари, на 4 потеза биће урађено укупно 1 100 метара.

Сем овога завршиће се и 700 метара асфалтирања на путном правцу Раденка – Кривача„.

Loading