Победа испуњена – горчином… ВГСК –„Звижд“ 0:1

DSC01004
Facebook

Утакмица  која изгледа  није завршена последњим звиждуком судије Пантовића из Смедерева јер о њој ће се не само још дуго причати већ ће свакако произвести и још неке последице. Управа „Вукова са Пека“ је већ наговестила да ће бити агресивних активности у два правца – према играчима клуба који су на њој зарадили дисиплинске мере ( жуте и црвене картоне – 6 жутих и 2 црвена) али и према органима ФСРЗС  (Фудбалски савез региона западне Србије) одговорним да суђење буде у складу са ПФИ ( Правилима фудбалске игре).

Када би неко неупућен погледао статистику са меча одиграног ове суботе у Великом Градишту и видео да је домаћин добио пет а гост шест жутих картона( + два црвена) помислио би да се тамо водио прави фудбалски рат и да је било „крви до колена“. А оно, све у свему није било више од 10-12 директних слободних удараца за цео меч… Стил суђења Пантовића, једноставно био је такав, да је допринео да након утакмице домаћа публика пита „шта то би, о чему се овде ради? ко је бре, овде луд?“…Руку на срце, судија је имао само једну изузетну грешку – није искључио домаћег  капитена када је, као последњи играч, руком повлачећи за дрес оборио нашег нападача на ивици казненог простора. Показао је жути картон. Боље да ништа није показао. Не може се рећи да показане картоне за приговоре није требало показати. Али када би се тај критеријум применио на Српској, Првој или не дај Боже, на Супер лиги – ни један меч се не би завршио…

Шта рећи о самој утакмици. Прво полувреме – бледо издање наше екипе. Без иједне праве прилике нити шута ка голу.Негде у 42. минуту судија искључује Вићентијевића. И онда са десет играча у другом делу сасвим друго издање „Вукова“. Предвођени капитеном Терзићем, одличним Бркићем и великим Радосављевићем а са сигурним Петровићем на голу, наши прво стварају три шансе да би потом продор Жујевића и пас ка Радосављевићу завршио погодком за нашу екипу. Стиче се утисак да нам домаћи “ не би дали гол да се играло и до наредног четвртка“ како рече један резигнирани навијач градиштанаца после утакмице.

Бојан Милојевић је добио црвени картон после завршетка утакмице због непристојног коментара и псовке. Без оправдања за то што је учинио…ипак, када победиш и себе и противнике и неке чудновате судијине одлуке, разумљиво је исказати радост. Боки је то учинио на недозвољени начин – али младост је младост, победа је победа, па… нек кошта шта кошта!

Loading