Постхумно признање за Душана Стојановића

br 1
Facebook

Кучево је одувек било мало место са великим људима, посебно у спорту. Један од њих, чије ће име златним словима заувек остати уписано у историју спортских дешавања града на Пеку је и Душан Стојановић – Дуле Омладинац. Да све што је учинио за развој спорта у овим крајевима па и шире, уме да буде правилно цењено доказује и постхумно признање које му је додељено на Скупштини Рукометног савеза Браничевског округа одржаној поводом шест деценија играња рукомета на овим просторима. Овом приликом додељене су плакете и признања заслужним спортским радницима који су допринели развоју ове спортске дисциплине. Постхумно је додељено само пет признања, једно и нашем Дулету. Признања ( Дулетово је примио његов син Владимир) је уручио председник УО РСБ Војкан Ненадић.

Подсетимо се, у време када је Дуле давао свој допринос рукомету, Женски рукометни клуб „ Ната Дугошевић“ је играла у најквалитетнијем такмичењу оне скраћене СР Југославије, и постизала одличне резултате.

Дулету би свакако било изузетно драга чињеница, што му, после ћерке, данас и унука игра рукомет и наступа за ЖРК „Кучево“.  

Loading