У полицијској акцији „Аурора“ више ухапшених и у Браничевском округу

13-akcija-aurora3_620x0
Facebook

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у претходнa два дана у акцији  „Аурора“ којa је сем на подручју Полицијске управе Пожаревац( Браничевски округ) спроведена и на територији више других  полицијских управа у Србији у циљу сузбијања општег криминала ухапсили су 270 особа, запленили око 30 килограма нарокотика и већу количину оружја.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су  :

– Ф.А. (1999), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

 Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла и запленила 654 грама амфетамина и мању количину марихуане,  тацну, пластичну кутију и малу кашичицу, све са траговима наркотика и два мобилна телефона.З.С. је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву.

  – З.С. (1976), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

 Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла половину тротилског метка, ловачку пушку са скраћеном цеви- кратеж, 150 грама бездимног барута, 29 ловачких метака, два малокалибарска метка и 15 пиштољских метака у два оквира. Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву.

С.С. (1996), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса стана пронађено је 53,2  грама марихуане.

По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

Како се то у званичном Саопштењу МУП-а каже, конкретни резултати акције  „Аурора“ су да је :

Полиција  запленила око 25 килограма марихуане, 254 грама хероина, 720  грама кокаина, 4,1 килограм амфетамина, 580 таблете екстазија, 578 комада разних таблета и око 70 килограма кофеин-хидрида који се користи за увећавање масе опојних дрога. Полиција је у Бору открила и лабораторију за узгој марихуане у вештачким условима.Одузето је и 13,5 килограма експлозива у патронама, килограм барута, 68 пушака од чега су три аутоматске, 46 пиштоља, пет револвера, самострел, ручна бомба, детонирајући штапин, као и 5.694 комада муниције различитог калибра.

Осумњичени се терете да су починили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, за кривична дела из области имовинских деликата, превара, уцена, отмица, угрожавање сигурности, изнуда, насилничко понашање, насиље у породици, тешка телесна повреда, приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, фалсификовање исправе, зеленаштво….

Полиција је, по налогу надлежних тужилаштва, кривичне пријаве у редовном поступку поднела против 277 особa.

У току акције одузето je 234.120 динара и 13.875 евра, а пронађено је и 20 украдених возила.

 

 

 

Loading