Sjajan uspeh – “Basarac” iz MIšljenovca jesenji šampion Zone “Dunav”!!!

Facebook

 

FK “Basarac” iz Mišljenovca je posle prvih 15 kola odigranih u jesenjem delu šampionata zonske lige “Dunav” Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije na prvom mestu na tabeli sa osvojenih 33 bodova! Zabeležio je 10 pobeda, 3 remija I samo 2 poraza sa gol razlikom 33:23. U poslednjoj utakmici, odigranoj na svom stadionu “Međa”, mišljenovčani su posle velike borbe i dosta preokreta, uspeli da savladaju ekipu “Petra Dobrnjca” iz Dobrnja sa 2:1 Ovo je stvarno izuzetan sportski podvig kluba poniklog u jednoj maloj, ali pravoj fudbalskoj sredini – Mišljenovcu. “Učinićemo sve da vodeću poziciju zadržimo i na kraju prolećnog dela prvenstva”, rekao je predsednik UO kluba, Mališa Grujić. ”U nastavku prvenstva imamo odličan raspored jer u prvih 6 kola 4 utakmice igramo na našem terenu, što nam daje pravo na optimizam”.

p_20161120_110313

RSK je trebao da u okviru 15 kola gostuje u Žabarima, ali je domaći klub obavestio nadležne organe da neće igrati ovu utakmicu, pa su rabrovci do bodova došli bez borbe.RSK je četvrti na tabeli sa 26 bodova.

“Zvižd” je na svom Stadionu “Kraj Peka” sa 2:1 savladao ekipu “Homoljca” iz Žagubice I sa 23 osvojena boda nalazi se na 9 – toj poziciji na tabeli.

dscf9103

MFL “Dunav” Na kraju jesenjeg dela prvenstva “Polet” iz Voluje je osmi sa 17 bodova, dok je “Jedinstvo” iz Duboke pretposlednje, trinaesto, sa 10 bodova.

 

Zvižd-Homoljac 2:1 (2:0)

 

Kučevo, stadion „Kraj Peka“, gledalaca:100, sudija Kojić (Smederevo) 7,5, strelci : Stojadinović u 5. minutu  i Marković u 11. Minute (Zvižd) Lakić u 56. minutu (Homoljac), žuti kartoni : Lazić (Zvižd) Karanović, Padurić I Venčić (Homoljac)

Zvižd : Kolundžija 7, Jovanović 7, Lazić 7, Siomić 7,5, Nasatsović 7, Avramović 7 (Merdović 7), Stojadinović 7,5 (Budimirović 7), Živanović 7,5 (Pruginić 7), Koleski 7, Manojlović 7, Marković 7

Homoljac : Bojović 6,5 (Kalinić 7), Ličina 7, Lakić 7,5, Anđelković 7, Venčić 6,5, Golubović 7, Padurić 7 , Karanović 6,5, Đerovioć 7, Rakić 6,5, Janaćković 7

Igrač utakmice : Simić (Zvižd)

dscf9107

U poslednjem jesenjem kolu šampionata 2016/17 godine kučevački i fudbaleri iz Žagubice , podelili su megdan na suncem obasjanom  stadionu „Kraj Peka“ po kome je tokom čitavog meča duvao izuzetno jak vetar, koji je umnogome otežavao kontrolu loptu i predstzavljao veliki problem svima. Domaći su poveli u 5. Minutu kada se Stojadinović sam izborio za loptu na nekih dvadesetak metara od gostujućeg gola, ušao u kazneni prostor i elegantno savladao Bojovića. U 11. minutu Marković izvrsnim poluvolejem sa desetak metara udvostručuje prednost. Nakon toga gosti su uspeli da uspostave ravnotežu i do kraja prvog poluvremena obe ekipe su imale po nekoliko izglednijih situacija ali bez krajnje realizacije. U 56. minutu, veoma dobri sudija Kojić je dosudio slobodan udarac na nekih 18 metara od gola domaćih iz koga je Lakić postigao prelep pogodak šutem preko živog zida. Nakon toga razvila se žestoka borba ali domaći su uspeli da sačuvaju prednost od jednog boda i zasluženo osvoje sva tri boda.

Loading