Sava blistao i na nacionalnom takmičenju „Poslovni izazov“

20180220_151302
Facebook

U beogradskom  hotelu Holiday Inn održano je finale nacionalnog takmičenja „Poslovni izazov“    na kome je učestvovalo 60 najboljih srednjoškolaca iz cele Srbije. Naravno, to nije moglo da prođe bez našeg Save Mojsića, učenika  Ekonomsko-trgovinske i mašinske škole koji se svojim izvanrednim rezultatom na Regionalnom takmičenju plasirao za  završnicu takmičenju .

Na finalnom takmičenju,koje je trajalo dva dana, pravila nalažu da učenici ne uzimaju učešće kao timovi koji su najbolje plasirani na regionalnim takmičenjima, već kao pojedinci. Tako su kreirani  novi četvoročlani timovi ( gde se u svakom nalazi po jedan učenik iz svakog od regiona). Sava je bio  u timu sa vršnjacima  Sinišom, Dunjom i Milicom ( svako iz drugog kraja države).

Prvog dana takmičenja učenicima je nakon tim bilding aktivnosti bio pročitan zadatak (Izazov). Zadatak je bio da osmisle proizvod ili uslugu koja se zasniva na nekom od starih zanata koji su u izumiranju ili su već nestali sa tržišta. Nakon toga su krenuli sa radom. Kao i na svakom takmičenju Poslovni izazov učesnici su, tokom jedne faze rada imali pomoć biznis volontera. Drugog dana takmičenja se nastavilo sa timskim radom i scenskim prezentacijamapred žirijem. Nakon prezentacija žiri je sabrao ocene i doneo odluku o pet pobednička tima. Savin tim je osmislio kompaniju pod nazivom „Fere“ koja se bavi proizvodnjom asura sa memorijskom penom i vodootpornom prevrnutom kožom. Nažalost, i pored originalne ideje i dobre prezentacije njihov tim nije uspeo da se kvalifikujemeđu prvih pet  timova za međunarodno takmičenje Poslovni izazov zapadnog Balkana. U ime Vlade Srbije,drugog dana takmičenja  učenike i prisutne profesore – mentore, pozdravio je državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vladimir Džamić.

 

Loading