Udruženje homoljskih pčelara „Pek“ Kučevo organizovalo edukativnu Tribinu

Facebook

Udruženje homoljskih pčelara „Pek“ Kučevo, veoma mnogo polaže na edukaciji svojih članova „izjavio je prilikom otvaranja Tribine  predsednik Udruženja Nenad Vermešanović. „Održavanje današnje Tribine je predviđeno našim  godišnjim planom rada  i mislim da za nju nismo mogli pronaći kompetetnijeg predavača od dr Rodoljuba Živadinovića“ Vermešanović je iskoristio priliku da pozdravi i goste, narodnog poslanika, Zorana Milekića, zamenicu predsednika opštine Kučevo Jasminu Ćamilović, predsednika SO Kučevo Vladimira Stojanovića  i člana Opštinskog veća zaduženog za razvojne projekte Miloša Petrovića. Zahvalio se na prisustvu i članovima pčelarskih udruženja iz Požarevca, Petrovca, Velikog Gradišta, Žagubice i Smedereva.

dscf9072

Ispred lokalne samouprave članove Udruženja i njihove goste pozdravila je zamenica predsednika opštine Jasmina Ćamilović, koja je između ostalog rekla da je rad ovog Udruženja za svaku pohvalu i da zaslužuju svu moguću pomoć, posebno ističući njegov humanitarni karakter koji se ogleda u donaciji bočica meda svim đacima prvacima i deci PU „Lane“ na početku svake nove školske godine.

dscf9075dscf9078

„Pčelarstvo je jedina grana poljoprivrede koja će u vremenima pred nama moći da zapošljava nove ljude“ rekao je u uvodnom delu današnje Tribine prof dr.medicine Rodoljub Živanović, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije.“Pčelarstvo zahteva mnogo truda i rada ali zato ume da itekako uzvrati „ Nakon toga Živanović je održao dva predavanja : „O dobroj pčelarskoj praksi“ i „Borba protiv varole pčela“.

dscf9069

Loading