Усвојен буџет за 2018. годину

IMG_3520
Facebook

Локални парламент града на Пеку одржао је своју редовну 10. седницу која је на Дневном реду имала више од 40 тачака. Најважнија за све становнике је свакако била трећа , у оквиру које  су одборници са 25 гласова  „за“ и ниједном против,  усвојили буџет за наредну  годину, „тежак“ 554 .220.000,00  динара.

Седници је присуствовало укупно 34 одборника а веома приметно је било да је скупштинска већина од 25 одборника изузетно хомогена и компактна . Пре почетка седнице , прво је председник општине Новица Јаношевић  одборнике упознао са дешавањима између два заседања. Истакао је  да су две стране фирме основале предузећа у Кучеву и да их је управа ЈП „Србијашума“ из Београда подржала са сировинама . Први човек локалне самоуправе је у свом кратком обраћањеу, између осталог, нагласио да  се најзначајнија инвестиција протеклих деценија, гасификација, реализује у складу плановима и да је буџет за 2018. развојни и инвестициони , са дуплом већим износима опредељеним за инфраструктуру у односу на овогодишњи.

.

На почетку седнице одборници су прво усвојили Одлуку о извршењу буџета општине Кучево за период јануар- септембар, потом тзв  „ребаланс“ буџета за ову годину а потом и буџет за наредну ( о њему ћемо објавити посебан прилог). Након тога  су донели одлуку да се ангажује ревизор за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета за 2017., усвојили Кадровски план за 2018. ,пренели управљање градском капелом на ЈКП, смањили накнаде за заштиту и унапређење животне средине, усвојили Одлуку која ће дефинисати обавезе станара у зградама које нису успеле да формирају Скупштине станара ( обавезе таквих станара у зградама од 8-3 станова биће за стан од 50 м квадратних нешто испод 600,00 динара на месечном нивоу – текуће и инвестиционо одржавање и накнада за професионалног управника).

Сет тачака односио се на рад ЈКП Кучево у наредној години ( следи припајање ЈП за одржавање путева и јавне расвете комуналном преузећу), усвајању програма управљања Споменицима природе „Пећина Церемошња“ и „Пећина Равништарка“ за 2018. годину и више разрешења и именовања у различитим Школским одборима и скупштинским радним телима.

Loading