Нова донација Јапана Дому здравља у Кучеву у вредности преко 81.000 еура

IMG_2177
Facebook

Дом здравља из Кучева је 15. децембра добио обавештење да му је одобрен пројекат којим је учествовао на конкурсу амбасаде Јапана под називом  Јапанска помоћ кроз пројекте за основне потребе становништва ( ПОПОС) . Вредност пројекта је 81.690 еура, којим ће се за потребе Дома здравља набавити нови уређаји за ултразвук, аналогна мамографија,  дигитализацију и ревизија!

Подсетимо, након аплицирања од стране наше здравствене установе,представнице Јапанске амбасадеКоординаторке пројекта  за основне потребе становништва у Србији и Црној Гори г-ђица Tsuji Yuriko и г-ђица Биљана Глишовић, посетиле су 11. септембра нашу здравствену установу и ближе се упознале се пројектом .Очигледно је пројекат урађен на највишем могућем нивоу јер је прошао строге процедуре и на  велико задовољство свих који користе услуге нашег Дома здравља, и прихваћен!

Иако географски веома удаљена од нас, земља  излазећег сунца, Јапан,показала се као један од најискренијих и највећих пријатеља . Јапан  је  велики је донатор Србији. Подсетимо се да је квалитет пружања здравствених услуга у нашем Дому здравља подигнут на много виши ниво, управозахваљајући  донацијама ове пријатељске острвске земље .

 

Loading