Рукометашице слободне, РСК дочекује ВГСК, Звижд у Жагубици

IMG_1615
Facebook

У првенству Супер Б рукометне лиге за жене такмичи се укупно 11 клубова па је у сваком колу по једна екипа слободна. Тако ће и „Вучице“ овог викенда одмарати. Рукометашице тренутно деле трећу и четврту позицију на табели са  екипом „Зајечара 1949“  са по 10 освојених бодова.

Када се ради о најважнијој споредној ствари на свету, фудбалу, на програму је претпоследње јесење коло у Зони „Дунав“ и последње у МФЛ „Дунав“ .

РСК (можда) има „прву меч лопту“ за освајање титуле јесењег првака. Наиме, у Раброву гостује екипа ВГСК-а из Градишта и реално је очекивати да се забележи (убедљива) победа. Тако би РСК после овог кола имао 31 бод, колико ће вероватно имати и Гружа која данас игра на свом терену са „Младим борцем“. „Морава“ из Велике Плане ( тренутно има 26 бодова)  у овом колу игра као домаћин са „Рударом“ тако да се и ту очекује „1“ и да они стигну до 29 бодова. Остали претенденти на највиши пласман „Слога 33“ из Петровца (26 бодова) и „Пролетер 1976“ из Јеловика (25 бодова) имају далеко тежи задатак. Петровчани гостују комшијама из Добрња а „Пролетер“ игра у Марковцу. У ове две утакмице су могућа сва три знака.

Ипак, распоред на врху табеле ће највероватније бити решен тек у задњем колу када се играју два дербија : у Петровцу „Слога“ и Гружа и у Аранђеловцу „Пролетер“ и „Морава“. За РСК је најважније да је ипак сам господар своје судбине – гостује у Костолцу. РСК свакако има квалитетнији тим од костолчана и по свим фудбалским мерилима има реалне шансе да освоји цео плен а тиме и јесењу титулу.

„Звижд“ у овом колу гостује екипи „Хомољца“ а у последњем дочекује тим „Напредка“ из Марковца. Уз мало спортске среће лако је могуће да тријумфује у обе утакмице и да задржи прикључак са водећим тимовима.

У Међуопштинској фудбалској лиги „Дунав“ овог викенда је на програму последње јесење коло. На жалост, пошто је екипа 2Басарца“ из Мишљеновца одустала од такмичења, у овом рангу тренутно имамо само два представника : „Полет“ из Волује који је на осмом месту са 16 бодова и 2Слогу“ из Мустапића која је девета са 12. Обе наше екипе имају тешке мечеве -* 2Слога“ дочекује захукталу екипу „Жике Марковића Уче“ која у последње три утакмице има „3 од 3“ а „Полет“ гостује у  Набрђу екипи „Напретка 1934“.

Loading