Победом у Топоници РСК надомак титуле јесењег шампиона – „Звижд“ савладао „Ударник“ 3-1

IMG_1625
Facebook

Зонаши из кучевачке општине били су више него успешни у 13. колу – „Звижд“ је на свом терену победио „Ударник“ из Лозовика са 3:1 док је РСК , без три стандардна првотимца, славио у Топоници са 2:0. Овим резултатом рабровци су се учврстили на лидерској позицији и два кола пре краја првог дела шампионата  најближи су ласкавој титули јесењег првака. Од ње је деле дуели са ВГСК-ом наредног викенда у Раброву и гостовање у Костолцу у последњем колу. Једини прави конкурент ( са истим бројем бодова 28) „Гружа“, има много тежи распоред – иако идуће недеље дочекује нископласирану екипу „Младог борца“  у задњем колу пред њом је изузетно тешка препрека јер путује на мегдан „Слоги 33“ у Петровац .

„Звижд“ је  био бољи од „Ударник“-а и победио са 3:1 тако да је сада шести са 22 бода. Идући противник му је екипа „Хомољца“. Утакмица се игра у Жагубици. У последњем овојесењем колу дочекује тим „Напретка“ из Марковца.

Утакмица

                                                                 Звижд – Ударник 3:1  (1:0)

Кучево, стадион Миодраг Мики Станојевић, гледалаца: 150, судија Шишмановић ( Топола), 7,5

Стрелци :  Маринковић u 43. мин, Жујевић у 87.мин и Матић у 90.мин (Звижд) Живковић у 59.мин (Ударник)

Жути картони : Терзић, Вукићевић и Жујевић (Звижд) Костадиновић (Ударник)

Звижд : Костић Г.7 ,Жујевић 7,5,Терзић7 , Вићентијевић 7,5 ,Вукићевић7 ,Ристановић 7,5 (Тихомировић-) , Костић Н.7 (Матић 7,5) , Ковачевић7, Милојевић 7, Миловановић 7 (Лазић-) ,Маринковић 7

Ударник : Аврамовић 7, Јорданоски 6,5 , Мирковић 7, Јевтић 6,5, Шајковић 7, Костадиновић 6,5, Симић 7, Живковић 7,5, Милашиновић 6,5 (Мијатовић-), Животић 7, Пејовић 7

Играч утакмице : Вићентијевић (Звижд)

После велике борбе и уз доста пропуштених прилика на обе стране, домаћи су дошли до победе погодцима у задњих пет минута меча. „Звижд“ је повео  у 43 .минуту након што је Маринковић оштро центрирао а лопта закачила неког од одбрамбених играча гостију и завршила у мрежи. Изједначио је Живковић у 59. минуту  након контре, ударцем  са 7-8 метара. До водећег гола домаћи су дошли након продора по десној страни и оштро набачене лопте од стране Матића коју је Жујевић са пар метара спровео у мрежу. Коначни резултат постигнут је у последњим секундама меча након контре и лоб ударца Матића са 15 метара.

 

Loading