ACS ( Australijski koledž sporta) na pripremama u Kučevu

IMG_2886
Facebook

Dobar glas daleko se čuje ! Da Kučevo postaje nezaobilazni factor kada je u pitanju srpski sportski turizam najbolje govori činjenica da je ACS Australian College of Sport ( Australijski koledz sporta) odabrao upravo grad  na Peku za  treći deo priprema u Srbiji, posle Beograda ( stadion “Voždovca”)  i Kuće fudbala (Stara  Pazova).

Kako je u izjavi za medije istakao Nikola Marković, “glavni krivac” što se sportska ekspedicija najprestižnijeg sportskog koledža iz Australije sa sedištem  u glavnom gradu Južne Australije  Adelaidu, našla na pripremama u zemlji Srbiji :

“Deca ( eh deca, momci su “99 I “00 godište I odgovaraju našoj selekciji omladinaca prim.autora)  su oduševljena Srbijom, narodom, hranom, lepim ženama, gostoljubivošću,mentalitetom,načinom zivota koji je potpuno drugačiji od njihovog. Sem treniranja i igranja utakmica, bili smo u više srpskih gradova, između ostalih posetili smo  Nov iSad, Beograd, Ub, Lajkovac, Obrenovac ,Pozarevac,  kuću naseg reprezentativca Nemanje Matića ,Kalemegdan,pećine u blizini Kučeva ,tražili zlato u  Peku, ali I upoznali noćni život Beograda posećujući više prestižnih klubova  !

Moram da istaknem I još jedan moment koji će mi zauvek ostati u sećanju.Vodili smo ih na utakmicu reprezentacije Srbije sa Gruzijom. Toliko su se odusevili atmosferom da su svi kupili  navijacke rekvizite ( salove, dresove, srpske zastave) I tako navijali da su  u pojedinim momentima podizali celu zapadnu tribinu na noge. Neki od njih su cak istetovirali srpske reci na telu,rukama,nogama,itd…”

 

 Nikola Marković (1983) je poreklom iz Lajkovca I kao profesionalni fudbaler igrao je u više država na različitim kontinentima. Prosle godine  dosao je u Australiju kao trener na ACS Australian College of Sport ( Australijski koledz sporta) i kao igrac za lokalni klub srpskog porekla koji se zove White City. Australian College of Sport je najbolji i najuticajniji koledž u celoj Australiji sa sedistem u Adelajdu, glavnom gradu Juzne Australije.Za vreme boravka tamo dosao je  na ideju da ih dovede u Srbiju na pripreme u nadi da ce im se Srbija svideti i da ce nakon toga biti uspostavljena čvršća saradnja izmedju Australije i Srbije u okviru razmene znanja, igrača,trenera,djaka,itd.     Nadajmo se da je uspeo u tome!!!

Loading