Школа из Турије у пројекту Савета Европе и ЕУ за земље Западног Балкана

projekat demokratska kultura 001
Facebook

 

Основна школа  из Турије постала је учесник је у пројекту „Подстицање демократске културе у школама“ у организацији Савета Европе и Европске уније за земље Западног Балкана. Партнери пројекта су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Центар за образовне политике и цивилни сектор.

Циљ пројекта је подизање квалитета образовања подстицањем демократске културе у систему формалног образовања, као и подизање нивоа знања и свести међу наставницима, ненаставним кадром, ученицима и локалном заједницом о концепту, политикама, пракси и добробити инклузивног образовања и демократске културе.

У оквиру пројекта који ће трајати до 30.3.2019.године предвиђен је низактивности,међу којима су заједничке радионице школа учесника у пројекту, стручно усавршавање наставника, обуке наставника за тренере, учешће на међународној конференцији у Стразбуру, као и студијске посете земљама чланицама Савета Европе, у циљу упознавања са најбољим образовним праксама. Такође, предвиђен је низ активности у оквиру школе које су започеле посетом  представника Центра за образовне политике Дејана Станковића,где су се запослени ближе упознали са општим и специфичним циљевима пројекта и сачинили оквирни план активности.

Loading