Кучево као Пример добре праксе на оснивачкој Конференцији Мреже добре енергије

Facebook

У Сремским Карловцима одржана је у уторак, 03.октобра  Конференција на којој је званично основана  Мрежа добре енергије . Мрежа представља добровољну платформу за повезивање локалних самоуправа и партнера из владиног, невладиног и пословног сектора, посвећених примени и ширењу добре праксе и решења у локалној енергетици ( грејање, саобраћај, улична расвбета, рационална употреба енергије у јавним зградама итд).

Општину Кучеву су на Конференцији представљали Душан Х Тодоровић и Сузана Марковић а присуствовали су јој покрајински секретари из АП Војводина, многи градоначелници и председници општина и друге јавне личности.

Кучево је на Конференцији имало изузетно истакнуту улогу јер је било једна од само шест општина из Републике које су  апострофиране као Примери добре праксе. Конкретно, Тодоровић је презентовао пројекат Превенције лоше енергије код мини-хидроелектрана ( спречавање стварања лоше енергије кроз израду ПДР-а) који је наишао на изузетно позитивне оцене и изазвао велико интересовање. Такође, стручну јавност окупљену на Конференцији упознао је и са нашим могућностима за реализацију пројеката Ветро и Соларних паркова.

Конференција је организована уз подршку Ханјнрих Бел Фондације, Фонда браће Рокфелер, као и програма подршке цивилном друштву у области заштите животне средине “CSOnnect“ као и Шведске међународне агенције за развој и сарадњу.

Loading