О дешавањима између две седнице СО Кучево

IMG_2779
Facebook

Пословник о раду Скупштине општине Кучево  својим чланом 84. предвиђа могућност да председник општине или „први међу једнакима“ локалног парламента одборнике извести о дешавањима између две седнице. Тако је и Новица Јаношевић, носилац највише функције локалне самоуправе, на данашњој 9-тој седници СО,  иступио пред одборнике са подробним извештајем о ономе што се догађало од одржавања последњег заседања  06. јула .

Навео је да је у овом периоду била изузетна активност на текућим одржавањима објеката по различитим Месним заједницама од којих су највећи захвати почели да се изводе на крову Дома културе у Раброву ( вредност уговора је близу пет милиона динара). Набављен је нов аутосмећар вредности преко три милиона динара ( средства је обезбедио општински Фонд за заштиту животне средине); након израде пројектно-техничке документације извршена је јавна набавка за асфалтирање ( вредност нешто преко милион динара); закључено више уговора за израду пројектне документације са позиције ЛЕР-а ( укупна врдност близу два и по милиона динара) ; набављене две куће за породице избеглица ( два милиона и четристо хиљада дин); са  два и по милиона динара омогућена реализација три уговора о спровођењу јавних радова; финансирано близу 30 милиона динара на име текућегх одржавања путева и3 милиона за одржавање јавне расвете; завршен пројекат реконструкције грејања у ОШ у Волуји ( вредност уговора око милион и сто хиљада плус двесташеснаест хиљада за израду пројектне документације); у школи у Раброву на име громобранске инсталације инвестирано 526.000,00 плус 250.000,00 за пројектно-техничку документацију; за израду пројектно-техничке документације за четири различита пројекта у ОШ у Кучеву издвојено око 1,2 милиона динара; за Дом здравља у Кучеву издвојено је 3 милиона + 600.000,00 за пројект.-техн документацију, расписана јавна набавка за услуге израде Студије оправданости за изградњу Градске топлане у вредности 1,2 милиона динара, расписана јавна набвка за реконструкцију грејања у Центру за културу ( вредност 3.750.000,00 динара од чега су 3,5 милиона средства Министарства културе, почетак реализације пројекта атарских путева-вредност 6.250.000,00 динара, отворен конкурс за субвенције у пољопривреди укупне вредности близу 4,5 милиона динара. Јаношевић је још говорио  о пројекту гасификације ( 11 милиона еура), уређењу реке Пек и Посушког потока ( 20 милиона динара), асфалтирању 2,5 км пута Раденка-Кривача и састанцима са кинеским фирмама HESTEEL SERBIA i HBIS GROUP SERBIH .

Након њега говорила је и заменица председника општине Славица Булутић која је појаснила тренутно стање  код појединих инвеститора од којих се очекује покретање производње у различитим областима ( израда стилског намеђтаја, производња пелета, отварање нових каменолома). Она је навела којим су се све активностима бавили у Канцеларији за ЛЕР а које се односе на  развој пољопривреде,туризма,приватног предузетништва, прераде камена, дрвета  и коришћења обновљивих извора енергије..

Loading